Alarmeringssoftware: Periodiek testen!

René de Jong
6/5/24

Ben jij er zeker van dat jouw alarmeringssysteem goed werkt? Worden de juiste mensen gealarmeerd als je straks echt op de knop drukt? Het is tijd om te testen of jouw alarmeringssysteem werkt zoals je hebt bedacht!

Periodieke tests zijn essentieel om proactief mogelijke problemen te identificeren en te beoordelen voordat ze zich voordoen tijdens een crisis. En als er recent updates of wijzigingen zijn doorgevoerd, biedt een test de perfecte gelegenheid om te controleren of deze aanpassingen naar behoren werken en geen complicaties veroorzaken.

Het regelmatig testen van je alarmeringssysteem biedt niet alleen gemoedsrust, maar helpt ook bij het opbouwen van vertrouwen en paraatheid bij de ontvangers van de alarmering. Je test namelijk niet alleen de zendende, maar ook de ontvangende kant.  

Nog even een tip: Koppel de test van jouw alarmeringssysteem aan een periodiek terugkerend en herkenbaar moment. Denk bijvoorbeeld aan de eerste maandag van de maand om 12:00 uur als de sirene van de veiligheidsregio afgaat. Dan weten de ontvangers van de alarmering wanneer ze de test kunnen verwachten.

Meer lezen.

Crisismanagement

Crisismanagement met situatierapportages: 5 toepassingen uitgelegd

Crisismanagement

Video: Structuur aanbrengen in een crisisorganisatie

Crisismanagement

5 tips voor Alarmeren en Oproepen

Terug
0%
100%