Crisismanagement: Mensen & Systemen

29/4/2024
René de Jong
Commercieel Directeur
Merlin Crisis Software linkedin profiel

Een goed informatiemanagementsysteem mag niet ontbreken in een professionele crisisorganisatie. Maar begrijp me niet verkeerd: het zijn niet de systemen die de crisis managen. Het zijn mensen die het verschil maken: crisisteamleden, crisiscoördinatoren, teamleiders en medewerkers.

En waardoor komt dat? Mensen kunnen creatief denken en samenwerken om complexe problemen op te lossen. Het gaat alleen fout wanneer mensen het werk van systemen proberen te doen. Dit kun je je niet permitteren op het moment dat de continuïteit van je organisatie op het spel staat. Stap niet in die valkuil, want je gaat informatie missen en daardoor fouten maken.

Systemen zijn juist goed in het onthouden, filteren, doorzoeken, delen en toegankelijk maken van informatie. En als je plannen, protocollen en contactpersonen vastlegt in systemen en je zorgt ervoor dat je crisisinformatie op een centrale plek vastlegt en toegankelijk maakt, dan komen de mensen toe aan waar ze goed in zijn: creatief zijn, scenario-denken en samenwerken.

Meer lezen.

Crisismanagement

5 tips voor Alarmeren en Oproepen

Crisismanagement

Hoe kun je jouw crisisplan van papier naar actie brengen?

Crisismanagement

Synergie tussen de voorzitter en de logger

Terug
0%
100%