🎥Video: Wat zijn situatierapportages?

René de Jong
17/6/24

Tijdens een crisis is het voor een crisisteam essentieel om goed op de hoogte te zijn van de laatste stand van zaken. Dat is een flinke uitdaging, want de situatie blijft zich continu door ontwikkelen.

Een situatierapportage (of sitrap) is een middel om tijdens een crisis informatie te delen tussen verschillende onderdelen van de crisisorganisatie. Bijvoorbeeld vanuit een afdeling richting een crisisteam. Of vanuit een operationeel crisisteam richting een strategisch crisisteam.

Een sitrap fungeert als een statusupdate en is dus continu in ontwikkeling. Je kunt het zien als een formulier dat tijdens een crisis wordt ingevuld en daarna steeds wordt bijgewerkt.

Door middel van sitraps blijft het crisisteam op de hoogte van actuele ontwikkelingen en eventuele veranderingen, waardoor ze beter geïnformeerd zijn. Doordat iedereen op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen hoeft er tijdens crisisvergaderingen minder tijd te worden besteed aan de beeldvorming en is er meer tijd over voor oordeelsvorming en besluitvorming.

Meer lezen.

Werken bij

Klantarena: 5 dingen die we hebben geleerd van onze klanten

Crisismanagement

🎥Video: Het belang van het bijhouden van de status van acties tijdens een crisis

Werken bij

Zo viert ons DevOps team een nieuwe release van CrisisSuite

Terug
0%
100%